Aanbieders in Cultuur in Lingewaard

Ontdek onze 57 organisaties en initiatieven

Wonen

De Dag van de Bemmelse Vlag

Het is lastig om de datum waarop deze dag in dat jaar viel, exact vast te stellen: tot aan het jaar 1583 werd de Juliaanse kalender gehanteerd, daarna werd de Gregoriaanse kalender ingevoerd. Het zou dus 9 óf 16 april moeten worden.

Bij de voorbereidingen voor het feest Bemmel 800 stond de gemeentelijke werkgroep in 1977 voor het dilemma welke datum te kiezen. Men heeft toen de knoop doorgehakt en gekozen voor 9 april als officiële stichtingsdatum. Hierop zijn alle vieringen en festiviteiten in het jubileumjaar 1978 vervolgens gebaseerd. 

In 2028 bestaat Bemmel 850 jaar en dat kan niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom is 9 april sinds 2022 omgedoopt tot "De Dag van de Bemmelse Vlag".

Op die dag hangt iedere Bemmelaar de hele dag de Bemmelse vlag uit. Bemmelaren die de vlag nog niet in bezit hebben kunnen deze eenvoudig online bestellen bij ESKA Bemmel.

Aanmelden

Hans Gradussen - bemmelsevlag@eska.nl
Optreden

Optreden Mark Lotz Trio

Explosieve jazz muziek van het Mark Lotz Trio. Het debuut van het Mark Lotz Trio won maar liefst twee keer in de 'Best of 2019' van het toonaangevende blad New York Jazz City Jazz Records magazine. Nu komt fluitist en ras improvisator Mark Lotz met twee rijzende sterren in de nederlandse jazz scene naar kasteel Doornenburg; drummer Jamie Peet en NYC veteraan Zack Lober. Verwacht hoog interactieve muziek in creatieve composities maar ook songs uit de Amerikaanse jazz

Aanmelden

Kasteel Doornenburg - mkool@kasteeldoornenburg.nl - +31621594932
Ondernemen

Ondernemersvereniging Beleef Bemmel

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar de website www.beleefbemmel.nl

Aanmelden

Henk Wieland - secretariaat@beleefbemmel.nl
Cultuur

Optreden R-chestra

R-chestra absorbeert echo's van over heel de wereld en veroozaakt ook weer nieuwe. Soms komt materiaal van ver (Oezbekistan, de Kei eilanden) soms kwam materiaal van dichtbij; een drukke winkelstraat of het restaurant om de hoek. Het Nijmeegse R-chestra is succesvol met deze benadering, maakte vijf CD's, acteerde op festivals en werd door Yo Yo Ma uitgenodigd te participeren in zijn Zijde Route Festival. Radio Nederland Wereld omroep verkoos R-chestra tot twee maal tot het beste van wat Nederland aan wereldmuziek te bieden heeft.

Aanmelden

Kasteel Doornenburg - mkool@kasteeldoornenburg.nl
Gemeente

Gemeente Lingewaard

Gemeente Lingewaard

Aanmelden

Tosca Valkenburg - t.valkenburg@lingewaard.nl
Cultuur

Kerstmarkt

Het kerstfeest is van oudsher een belangrijk midwinterfeest. De eeuwenoude focus op saamhorigheid heeft de geschiedenis overleefd. Kasteel Doornenburg doet hier graag aan mee. Zondag 18 december is op de grootste voorburcht van Nederland een kerstmarkt met een warme sfeer waar ruimte is voor gezelligheid en om elkaar te ontmoeten. Geopend van 11.00 tot 15.00 uur.

 De historische vestigingsmuren houden de hedendaagse beslommeringen uit beeld. Kijk bij je bezoek door je oogwimpers. Proef de ambiance van het statige kasteel met de in kerst aangeklede voorburcht. Heerlijk ontspannen langs de kerstkraampje.  Het assortiment is gevarieerd. Van brocante tot hoeden en van kunst tot edelstenen.  Laat je ook verrassen door vogeltaarten. Kinderen mogen zich op het familiekasteel niet vervelen. Voor hen zijn er activiteiten. In de kapel is een kerststal te bekijken.

Midwinterfeest betekent ook muziek en eten. De Herberg verwent de inwendige mens. Midwinterhoornblazers zijn uitgenodigd om op gezette tijden van zich te laten horen. Harmonie. St. Caecilia Doornenburg is er voor de algemene muzikale omlijsting. 

Aanmelden

Kasteel Doornenburg - mkool@kasteeldoornenburg.nl
Evenement

Kerstconcert Stedelijk Orkest Huissen

Stedelijk Orkest Huissen vertelt op een eigentijdse wijze het kerstverhaal. Met originele muziek en prachtige zandtekeningen komt het verhaal tot leven.

Een kerstbeleving voor het hele gezin!

Zaterdag 17 december

  • Kerk: OLV ten hemelopneming Huissen
  • Aanvang: 19.30 uur (Kerk open vanaf 19.00 uur)
  • Gratis entree met chocomel en iets lekkers!

Aanmelden

Sem van Woerkom - semmes@live.nl
Evenement

Kerstconcert Stedelijk Orkest Huissen

Stedelijk Orkest Huissen vertelt op een eigentijdse wijze het kerstverhaal. Met originele muziek en prachtige zandtekeningen komt het verhaal tot leven.

Een kerstbeleving voor het hele gezin!

Zaterdag 17 december

  • Kerk: OLV ten hemelopneming Huissen
  • Aanvang: 19.30 uur (Kerk open vanaf 19.00 uur)
  • Gratis entree met chocomel en iets lekkers!
Evenement

Drumfanfare ESKA Bemmel

ESKA is een veelzijdige muziekvereniging die plaats biedt aan jong en oud

Aanmelden

Hans Gradussen - hans@eska.nl - 0615583419
Musiceren

Concert Joost Zoeteman muziek Trio

Paulus Schäfer - Joost Zoeteman- Bart Tarenskeen Trio

Gypsy, jazz & swing. Dit concert is een bijzondere muzikale ontmoeting tussen twee gitaristen en een contrabas, met een verschillende achtergrond en speelstijl, maar dezelfde passie voor de gitaar. Het resultaat is een swingend programma vol improvisatie, gypsyswing, vuur en virtuositeit waarbij de gitaar centraal staat. Het trio heeft een verfrissende muzikale benadering en blaast bestaande stijlen nieuw leven in.

Paulus Schäfer is internationaal een van de meest getalenteerde en veelgevraagde gypsy swing jazz gitarist. Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaalspel, een cross-over van jazz, gypsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken.

Aanmelden

Kasteel Doornenburg - mkool@kasteeldoornenburg.nl
Evenement

Muziektheater

Babette Holtmann brengt samen met gitarist Hans Kunneman het boek Er was eens een Zieltje... van Marie-Claire van der Bruggen tot leven in een sprankelende muzikale familievoorstelling met een bijzondere boodschap. Je wordt door Zieltje meegenomen op haar aardse avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen, die je laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je eigenlijk vandaan komt. Ga ook mee met Zieltje!

Waar

Stadsdam 1
Huissen

Aanmelden

Linda Paaij - linda@paaij.nl - +31653518321
Zalenverhuur

De Klok Horeca Gendt

De Klok is vanuit de horecatak betrokken bij veel lokale evenementen zijnde, Carnaval, Koningsdag, Paasviering, Kersenfeest en Gendtse Kermis.

Aanmelden

Roy Wiltink - info@deklokgendt.nl
Cultuur

Euregio Rijn - Waal Studentenfestival

In het kader van het Euregio Rijn-Waal studentenfestival worden meer dan 100 concerten aangeboden op bijzondere locaties. Kasteel Doornenburg is voor het vierde jaar op rij zo'n locatie en we zullen ook nu weer 3 zeer getalenteerde jonge pianisten ontvangen die ons verrassen met topuitvoeringen. Het Studentenmuziekfestival geeft de deelnemers de mogelijkheid hun nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen tijdens de festivalconcerten.

De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen.

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot Britannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Litouwen, Moldavië, Letland, Oekraïne, Polen, Rusland, Oosterijk, Zuid- Korea en Turkije het publiek een waaier aan interessante, hoogwaardige vertolkingen tijdens de 124 concerten dit jaar. De toegang tot de concerten is gratis; er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die u ter plaatse (contant) kunt voldoen.

Op woensdag 20 juli om 20.00 uur speelt Jan Jakub Zieliñki (Polen), werken van J.S. Bach, Fr. Chopin, C. Debussy, A. Seriabin en I. Stavinsky

Op donderdag 21 juli om 20.00 uur speelt Lal Karaalioglu (Turkije) werken van J.Ph.Rameau, L. van Beethoven, Fr. Chopin, M. Ravel en A. Babadjanian

Op zaterdag 23 juli om 20.00 uur speelt Carolina Danise (Italië) werken van F. Schubert en R. Schuman

Aanmelden

Kasteel Doornenburg - mkool@kasteeldoornenburg.nl
Lezen

OEKRAÏNE: HOOG OP DE ZUIL VAN VRIJHEID

Presentatie van dit nieuwe boek van Noud Bles in Boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42 op donderdag 30 juni 2022, aanvang 20 uur. Toegang vrij, graag aanmelden info@torenvanbemmel.nl.

Aanmelden

Noud Bles - noudbles@hetnet.nl
Muziekles

Japanse Fluit Muziek & Meditatie

Ervaar de unieke klank van de Japanse bamboefluit shakuhachi.

De shakuhachi is een fluit die muziek en meditatie combineert. Hij heeft een wonderbaarlijke klank die direct aan het hart spreekt.

Is de shakuhachi iets voor jou?

Maak kennis met dit bijzondere instrument in een introductie cursus. Tijdens de cursus leer je de juiste houding om de basisnoten van de shakuhachi te spelen. Door gevarieerde oefeningen geef je aandacht en ruimte aan je ademhaling en bouw je de kracht van je spieren op. Je geest en lichaam werken muzikaal en spiritueel samen. Je maakt kennis met de Japanse muzieknotatie en je leert je eerste traditionele honkyoku spelen.

De docente

Hélène Seiyu Codjo is een gediplomeerde (shihan) shakuhachi meester. Haar diploma met de naam Seiyu 聖 優 (Holy Kindness) heeft zij ontvangen van Teruhisa Fukuda, Japanse grootmeester, oprichter en leider van het Hijiri-kaï ensemble en school.

Hélène is opgeleid als professionele dwarsfluitiste met een lange ervaring als docente.

Waar

Sportlaan 14
Bemmel

Aanmelden

Hélène Codjo - helene@fluitshakuhachi.nl - 0653356220
Kunst-en cultuurcentra

De Kleine Academie Oost

De Kleine Academie Oost is opgericht in 2020 door een aantal docenten die tot dat moment verbonden waren aan de Open Academie in de Lingewaard. De Kleine Academie Oost heeft als doelstelling het verzorgen van hoogwaardige cursussen kunst en cultuur, en is primair actief in het volwassenonderwijs voor de regio Arnhem-Nijmegen. Door het verdwijnen van de culturele centra in deze regio probeert de Kleine Academie Oost te voorzien in de behoefte aan zinvolle en kunstzinnige vorming bij volwassenen. Wij zijn centraal in de regio gevestigd in Cultureel Centrum de Kinkel in Bemmel.

Aanbod

Maandagavond: Edelsmeden/sieraden. Docent: Anne Marieke Nooij.

Dinsdagavond: Schilderen. Docent: Philo van Wamel.

Woensdagavond: Werkplaats grafische technieken. Docent: Sjoerd Tegelaers

Donderdagavond: Tekenen/schilderen. Docent: Bart Elfrink.

Vrijdagavond: Kunstbeschouwing. Docent: Levi Matulessy

Zaterdagochtend: Kunstsaloon. Docenten: Myrna Rasker en Philo van Wamel.

Meer informatie op en contact via onze website!

Waar

van Ambestraat 1
Bemmel
Musea

Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum Niemandsland vertelt het oorlogsverhaal van de Betuwe. Op interactieve wijze ontdekt u wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd in de Betuwe. U leert de persoonlijke verhalen van burgers en soldaat doormiddel van voorwerpen, touchscreen, schermen en filmpjes. Daarnaast heeft Niemandsland een mobiele educatie dependance. Met een omgebouwde GMC truck en werkboekje bezoeken wij scholen.

Waar

Nijmeegsestraat 15
Gendt

Aanmelden

Robert Braam - receptie@museumniemandsland.nl
Feest

Koningsdag 2022 Bemmel

Op woensdag 27 april gaat Bemmel de Koningsdag groots vieren!

Het Kinkelplein wordt dan omgetoverd tot een feestplein voor jong en oud.

Het Oranje Comité Bemmel-Ressen pakt dit jaar groots uit. We hebben dan ook wel wat te vieren omdat Koningsdag twee jaar niet kon doorgaan wegens de Corona-pandemie.

Centraal staat de schaatsbaan van 100 m² met daar omheen de kindervrijmarkt.

Het feest begint met een versierde fietsen en karren optocht onder begeleiding van Drum-fanfare ESKA en daar na de straatteken-wedstrijd.

Daarnaast zijn er nog attracties als een laser-game, klimtoren, klimglijbaan en nog veel meer leuke dingen voor de jeugd, evenals gratis popcorn en suikerspin! Alle attracties zijn gratis. Voor de volwassenen is er de traditionele vlooienmarkt. Het Zwitserse-plein wordt een smulplein waar friet, gebakken vis, hamburgers en nog veel meer te verkrijgen zal zijn.

Als afsluiting hebben wij het rad van fortuin met vele prijzen waar ieder deelnemend kind gratis lootjes voor krijgt.

Het volledige programma is te vinden op de site van het Oranje Comité: http://www.oranjecomitebemmel.nl en op de Facebook pagina.

Aanmelden

John Regensburg - j.regensburg@upcmail.nl - 0645556664
Markt

Rommelmarkt MOV Doornenburg

1 en 2 oktober 2022 organiseren wij weer een rommelmarkt in het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 Doornenburg. De spullen die verkocht worden tijdens deze rommelmarkt zijn gedoneerd door de inwoners van Doornenburg. Middels vrijwilligers worden de spullen voor rommelmarktprijzen verkocht. De gehele opbrengst van de rommelmarkt gaat naar kleinschalige goede doelen.

U vindt er antiek, speelgoed, meubels, gereedschap, audio, kerstspullen, serviesgoed, accessoires en nog veel meer. u bent dan ook van harte welkom om iets te kopen!

Zondag 2 oktober houden we een Happy Hour van 16-17 uur. Voor een klein bedrag mag u een tas komen vullen met spullen. Ook meubels verkopen we dan voor een klein bedrag.

Waar

Kerkstraat 9
Doornenburg

Aanmelden

Mov Doornenburg
Speeltuinen

Speelweek Hulhuizen

Voor onze speelweek van 18-22 juli zoeken we enthousiaste jongeren die graag, evt samen met een vriend(in) een groep willen begeleiden. Opgeven kan via ons emailadres. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Waar

Munnikhofsestraat 22A
Gendt

Aanmelden

Organisatie Speelweek - speelweekhulhuizen@live.nl
Kunst

Mea Vota Kunstroute

De Kunstroute Mea Vota is een jaarlijks terugkerende kunstroute in Huissen en Angeren. In een weekend (meestal in juni) kunt u een route fietsen langs verschillende locaties in Huissen en Angeren. Het land- en tuinbouwmuseum Mea Vota aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen is het startpunt van de route. Hier is werk te zien van alle deelnemende kunstenaars.

U kunt op de route een grote variëteit aan kunst bekijken. De kunstenaars verwelkomen u graag bij hen in hun ateliers, mooie tuinen, kerken, het tuinbouwmuseum of bij hen thuis. Ook zijn er op diverse plaatsen kunstwerken te zien die van kinderen van de basisscholen gemaakt hebben.

Zij laten hun nieuwste werk zien, onder andere beelden, schilderijen, tassen, hoeden, sierraden, foto’s, vilt objecten, grafiek, natuurlijke objecten en houtsculpturen. Als bezoeker krijgt u ook een kijkje achter de schermen en vertellen de kunstenaars u graag hoe hun kunst ontstaat, inspiratie en technieken en laten dat soms ook ter plaatse zien.

Op onze website vindt u informatie over de datum, deelnemende kunstenaars en locaties.

Aanmelden

Kunstroute Mea Vota - kunstinmeavota@hotmail.nl
Ondernemen

CentrumManagementLingewaard

Stichting CentrumManagementLingewaard is een samenwerking tussen gemeente Lingewaard, de ondernemers/winkeliersverenigingen uit Bemmel, Gendt en Huissen en enkele vastgoedeigenaren. CML heeft als doel het versterken van de economische waarde en aantrekkingskracht van Bemmel, Gendt en Huissen.

Aanmelden

Lidia van Ingen - lidiavaningen@gmail.com - 0650874748
Cultuur

De Buitenpoort

Zalencentrum De Buitenpoort is er niet alleen voor feesten en partijen maar organiseert ook o.a. Live muziek met bekende en minder bekende bands, comedyavonden met cabaretiers en stand-up comedians, jamsessie/open podium met lokale live muzikanten, Back to the Music, etc etc

Musea

Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft de status van Unesco Werelderfgoed. Het fort ligt verborgen onder de aarde en is vijf verdiepingen hoog.

Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Waar kun je verder kijken over de Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal dan hier – bij Doornenburg?

Kom naar Fort Pannerden middenin het rivierlandschap, en trotseer water, aarde, lucht en vuur. Al 150 jaar strijdt het fort met deze elementen. Kies een van de interactieve programma’s en ga op ontdekking. Wil je iets actiefs en avontuurlijks, of juist heel relaxed? Binnen of buiten? Je vindt een schat aan spannende verhalen en belevingen! Je kunt gratis terecht met de Museumkaart.

Waar

Waaldijk 1
Doornenburg

Aanmelden

Jos Peters - bedrijfsleider@fortpannerden.eu - +31633709499
Ateliers

Guitig Groen, atelier/ workshops

Lijkt het je tof om eens papier te maken van oude spijkerbroeken of zou je wel eens willen experimenteren met oude fotografische technieken? Guitig Groen verzorgt kunstgerelateerde initiatieven en creatieve workshops. Zoek je een bijzondere invulling voor een (kinder)feestje, vriendinnen-uitje of wil je een creatieve touch geven aan een zakelijke bijeenkomst, bel/ mail gerust. Guitig Groen denkt graag met je mee over een passende creatieve invulling.

Waar

Vroege van Tol 19
Huissen

Aanmelden

Connie Diepstraten - info@guitiggroen.nl - 0613059553
Cultuur

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is een van de grootste kasteelcomplexen van Nederland en een echt familiekasteel waar je heerlijk een dagje met de hele familie kan vertoeven. In en rondom het kasteel is van alles te beleven. Je kunt het kasteel bezoeken met een gids of audiotour, komen luisteren naar een concert, je vechtkunsten verbeteren met onze eigen ridders uit het Doornenburg Garnizoen of ons jaarlijkse riddertoernooi bezoeken. Vervolgens kun je de dag afsluiten met een bezoek aan onze herberg. Je kunt zelfs blijven slapen in onze B&B op de voorburcht.

Waar

Kerkstraat 27B
Doornenburg

Aanmelden

Kasteel Doornenburg - mkool@kasteeldoornenburg.nl
Educatie

Historische Kring Angeren

De Historische Kring Angeren informeert over de geschiedenis van Angeren, over archeologische vondsten, monumentale gebouwen, sociale en economische gebeurtenissen, oude foto’s van inwoners en gebruiken enz. Genealogen weten de kring te vinden voor stamboomgegevens, zo mogelijk geïllustreerd met oude foto's, bidprentjes en dergelijke. Tweemaal per jaar krijgen leden van de kring het blad Angers Verleden en er zijn meestal voor iedereen toegankelijke twee lezingen over Angerense en/of regionale onderwerpen. En er worden exposities georganiseerd. Regelmatig worden er workshops voor scholieren en geïnteresseerden gehouden. Het lidmaatschap van de kring kost € 11,-. Ondersteuning in de vorm van menskracht is van harte welkom.

Uniek is het Ommetje Historisch Angeren, wat de kring in 2021 heeft uitgerold. Door middel van een wandeling met een lengte van 5 km door de kom van Angeren wordt aan de hand van 8 informatiepanelen en via 20 QR-codes op mobiele telefoons nadere informatie verstrekt, zoals méér foto’s en teksten dan op de informatieborden zijn vermeld, filmpjes van historische gebeurtenissen en in het Angers uitgesproken teksten. Startpunt vormt het informatiepaneel bij het evacuatiemonument aan de dijk; of het Dorpshuis of het vliegeniersmonument nabij de supermarkt. Feitelijk kan overal worden gestart, waar een stickerpijl van de Historische kring wordt aangetroffen. De route is in beide richtingen gepijld.

Waar

Emmastraat 23
Angeren
Musiceren

Harmonie Angeren

Bij Harmonie Angeren “de Harmo’ kun je een opleiding voor blaasmuzikant of percussionist volgen. Maar ook andere instrumentbespelers zijn welkom, mits dat instrument qua toonkleur aansluit bij dat van een harmonie (gitaar, accordeon). De leerlingen worden opgeleid door conservatorium geschoolde docenten. De kosten voor de muziekopleiding proberen wij zo laag mogelijk te houden zodat iedereen mee kan doen. Om goed voor de dag te komen bij optredens wordt er wekelijks met volle inzet, maar in ontspannen sfeer, gerepeteerd in het Dorpshuis in Angeren. Het orkest staat onder leiding van een zeer bekwame dirigent. 

Het wekelijks repeteren komt tot uiting in de optredens die de Harmo door het jaar heen geeft. Wij zijn een zittend orkest (dus marcheren niet op straat, geven geen shows, doen niet aan schuttersfeesten of concoursen). Vaste momenten zijn een buitenoptreden tijdens de Lentekriebels (in Angeren), het muzikaal opluisteren van de dodenherdenking (in Angeren), een koffieconcert, waarin luchtige muziek wordt afgewisseld met optredens van (verder gevorderde) leerlingen, en een jaarlijks themaconcert dat standaard een volle zaal trekt. Laatstgenoemde activiteiten normaliter in het Dorpshuis.

Waar

Emmastraat 23
Angeren
Werken

Bezorgers gezocht | 2-14 uur per week

Ben jij minimaal 15 jaar oud en op zoek naar een flexibele en sportieve bijbaan? Word dan krantenbezorger in je woonplaats!

Wat ga je doen? Als krantenbezorger bezorg jij in de vroege ochtend onze kranten, dit kan van maandag t/m zaterdag. De kranten moeten namelijk op tijd bij de abonnees in de bus liggen. Doordeweeks is dit voor 07.00 uur en zaterdag voor 08.00 uur. Je bent vaak tussen de één en drie uur bezig, afhankelijk van de grootte van jouw krantenwijk.

Hierdoor is jouw werk als krantenbezorger goed te combineren met andere activiteiten, zoals studie en andere werkzaamheden.

Je kan tijdens het aanmelden aangeven hoeveel ochtenden per week jij beschikbaar bent, alleen de zaterdag is ook mogelijk! Klinkt goed toch?

Wat krijg je?

● Je krijgt een vergoeding tussen € 250 en € 600,- per vier weken, afhankelijk van hoeveel ochtenden je werkt.

● Leuke extra’s zoals een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Ook maak je kans op mooie prijzen via bezorgjezelfvoordeel.nl

● Je krijgt fietstassen in bruikleen.

● Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees, wat een leuk extraatje kan opleveren!

Ben je minimaal 15 jaar oud en wil je snel aan de slag? Kijk dan direct op onze website en meld je aan voor een krantenwijk bij jou in de buurt!

Aanmelden

Dany Gouri - dany.gouri@persgroep.nl
Theater

Stichting TOP

Stichting Toestanden op Podium organiseert per seizoen 45 theater- en muziek voorstellingen en 30 films (elke donderdag avond) in De TheaterKerk in Bemmel. De TheaterKerk is een uniek theater in een voormalige kerk. Voor en na de voorstelling is het gezellig borrelen in de foyer. TOP werkt alleen met vrijwilligers, een unicum in de theaterwereld.

Ga voor het volledige programma en kaartverkoop naar www.theaterkerk.nl.

Aanmelden

Fred Boersma - secretariaat@topbemmel.nl
Evenement

Zwitserse Week

www.zwitserseweek.eu

Waar

Katwijk 15
Haalderen

Aanmelden

D Te Dorsthorst - bestuur@zwitserseweek.eu
Koren

Het Nieuw Betuws Kamerkoor

Het Nieuw Betuws Kamerkoor zingt wereldlijke en geestelijke liederen uit de middeleeuwen, renaissance, barok, romantiek en ook uit moderne tijden. Het koor heeft een liefde voor Stabat Maters en Requiems maar zingt ook met passie liederen uit de rijke Engelse koortraditie en uit het lichtere genre. Jaarlijkse kleine uitvoeringen, a capella of met pianobegeleiding, worden eens per twee jaar afgewisseld door grote concerten met professionele solisten en orkesten. Hierbij wordt uitdagend repertoire niet geschuwd.

Het koor brengt jaarlijks in een gezellige ambiance een alom gewaardeerd Midzomernachtconcert en treedt in de decembertijd op bij het evenement ‘Huissen bij kaarslicht’. In 2017 gaf het koor samen met solist en orkest een prachtig jubileumconcert met kerstmuziek uit de barok.

Het koor telt om en nabij 30 leden en staat onder artistieke leiding van dirigent Frans van de Loo. Vanwege het uitdagende repertoire wordt er hard gestudeerd en wordt er veel aandacht geschonken aan stemvorming.

We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de protestantse kerk, Raadhuisplein 35 te Huissen.

Kom gerust eens kijken en natuurlijk luisteren.

Aanmelden

Adri van de Belt - ahvdbelt@planet.nl - 0654332372
Ontmoetingsplaats

Bibliotheek Gelderland Zuid

Missie & visie

We bieden mensen uit alle culturen en van alle generaties de gelegenheid om kennis en vaardigheden op te doen, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. Zo creëren we gelijke ontwikkelkansen voor iedereen. We gaan voor een inclusieve maatschappij met een rijk cultureel klimaat. Een samenleving waarin we elkaar verstaan en begrijpen, ieder mens meedoet en zich kan ontwikkelen tot wie hij wil zijn. zie: https://www.obgz.nl/

Theatermakers

TROTS OP JOU Musical

Samen toewerken naar een mooie musical voorstelling. Onze musical lessen zijn voor alle kinderen die het leuk vinden om te zingen, te dansen en te acteren.

Je leert leuke liedjes en dansjes en samen maken we spelscenes waardoor er een mooi verhaal ontstaat. Elke groep werkt aan zijn eigen 'puzzelstukje' en tijdens de voorstelling passen deze stukjes in elkaar en ontstaat er een grote mooie voorstelling in de Theaterkerk in Bemmel. Deze werkwijze is uniek, we zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen en kan groeien.

We vinden het erg belangrijk dat alle kinderen zich 'veilig voelen' in de groep en dat iedereen onderdelen mag uitproberen. We zijn laagdrempelig, toegankelijk en bereikbaar, zowel voor kinderen als voor ouders.

Aanmelden

Manon Goring - info@trotsopjou.eu - 06-19454345
Musiceren

Stedelijke Muziekvereniging Huissen

De Stedelijke Muziekvereniging Huissen, opgericht in 1986, kent een harmonieorkest; een slagwerkensemble en een afdeling opleidingen.

Het harmonie orkest treedt hoofdzakelijk naar buiten in concert verband. Het staat onder leiding van dirigent Rudy Böhmer en repeteert op woensdagavond van 19:30 uur - 21:30 uur.

Het slagwerkensemble bestaat, zoals de naam al zegt, uit bespelers van verschillende slagwerk instrumenten. Zowel uit ongestemde-, als uit gestemde slagwerkinstrumenten. Ook het slagwerkensemble treedt hoofdzakelijk in concertverband naar buiten.

Het ensemble staat onder leiding van Mike de Geest en repeteert op vrijdagavond van 19:30-21:30 uur

De basis van het spelen in een orkest is natuurlijk de opleiding. Bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen worden alle opleidingen verzorgd door professionele docenten. Er zijn opleidingen voor alle soorten instrumenten, die in een harmonieorkest of slagwerk ensemble voorkomen. Daarnaast is er als basis een cursus in Algemene Muzikale Vorming voor leerlingen van groep 4,5 en 6 onder de naam: “Muziek maak je zelf”. Ook is pianoles mogelijk.

Alle activiteiten zijn in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen.

Meer weten? Neem contact op met Cor Neijenhuis, tel. 06-21844411 of kijk voor meer informatie op: www.stedelijkemuziekhuissen.nl

Aanmelden

Cor Neijenhuis - stedelijke@gmail.com - 06-21844411
Dansscholen

Balletschool Huissen

Kleuterdans en klassiek ballet voor beginners en gevorderden. Bij Balletschool Huissen kunnen leerlingen vanaf 3 jaar terecht.

De lessen kleuterdans zijn creatief en muzikaal. Tijdens de lessen klassiek ballet wordt gewerkt aan de traditionele techniek, een goede houding en natuurlijk aan dansplezier. De kinderlessen zijn op woensdagmiddag, de tieners hebben les op dinsdagavond.

Er zijn meerdere kijklessen per jaar en misschien heeft u de leerlingen al eens ziens stralen in de jaarlijkse kerstvoorstelling tijdens Huissen bij Kaarslicht.

Heeft u vragen? Mail gerust: balletschoolhuissen@gmail.com

Waar

Brink 0
Huissen

Aanmelden

Carina Van der Pijl - carinavanderpijl@gmail.com - +31655116088
Muziekopleidingen

Pianoles - Marc Verhoeven

Pianoles voor jong en oud, beginner en gevorderd. Ontwikkeling muzikaliteit en vrolijk muziekmaken staan voorop, al leer ik je natuurlijk ook bijv. noten lezen.

Ook advies bij aankoop piano (akoestisch of electronisch).

Ben zelf als pianist-improvistor actief in Unheard Music Concepts

Aanmelden

Marc Verhoeven - mverhoeven1@gmail.com
Musiceren

Drumfanfare ESKA

Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel.

Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland.

De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit/piccolo en sousafoon.

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals: Carnavalsoptocht, intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koningsdag, Lampionnenoptocht, St. Nicolaas optocht Elden en Bemmel.

Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Kozakken, Sultan en Musketier.

 

Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd.

 

Kijk voor meer informatie op de website www.eska.nl

Waar

Sportlaan 1
Bemmel

Aanmelden

Renate Boone - secretaris@eska.nl
Zangkoren

Koor Feelin’Good

Wie zijn wij?

Koor Feelin’Good is opgericht 18 februari 2004.

Het aantal leden is inmiddels gegroeid naar 47 leden.

 We zijn een gemengd koor, bestaande uit sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen.

We hebben een breed repertoire, van populaire muziek uit de jaren 60 en 70, actuele hits, musicalnummers en passende andere muziek.

We zingen overwegend Engelstalig, maar ook andere talen worden niet geschuwd.

Vaste optredens van Feelin’Good ieder jaar zijn: een Koffie concert, Huissen bij kaarslicht en een concert in het pittoreske Zeeuwse kerkje van het Openluchtmuseum te Arnhem.

Ook treden we op bij diverse evenementen in de gemeente Lingewaard e.o.

Waar en wanneer?

We repeteren iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de protestantse kerk,

Raadhuisplein 35 te Huissen.

Kom eens kijken en luisteren op onze repetitieavond en ontdek dat samen zingen ontzettend leuk is en mannen…. dat geldt ook voor jullie.

In de kerstvakantie en in de maanden juli en augustus hebben we geen repetities.

Aanmelden

Berma Balk - berma.balk@planet.nl
Ateliers

Atelier4akker

Bij Atelier4akker kun je terecht voor alles wat met mozaïek te maken heeft. Je kunt er komen voor een workshop, kinderfeestje of mozaïek cursus. Er is ruime keuze uit keramische en glasmozaïek tegels. De groepen zijn klein met uitgebreide uitleg waardoor je later ook thuis aan de slag kunt. Alle materialen zijn ook te koop bij het atelier. Alleen geopend op afspraak.

Waar

Grevenveld 2
Huissen

Aanmelden

Jacqueline Bakker - atelier4akker@outlook.com - 0626429426
Theater

Theaterschool Theater&Zo

Durven, ontdekken, plezier hebben en met elkaar mooie dingen maken dat is les hebben bij Theaterschool Theater&Zo!

Hier staat individuele aandacht, plezier en ontwikkeling centraal voor jong en oud. Hier vinden wij het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. In een veilige leeromgeving durf je dingen te proberen en hierdoor groei je, niet alleen als artiest maar ook als persoon.

Elke zaterdag en maandagavonden worden er lessen gegeven in toneel, zang en musical voor mensen met of zonder ervaring vanaf 4 jaar. De lessen worden gegeven door een professionele theaterdocent afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ.

In de lessen werken we samen naar een voorstelling toe en ontwikkel je alle vaardigheden die nodig zijn om vol zelfvertrouwen te kunnen spelen, zingen en dansen voor een publiek.

Durf te leren, durf te groeien en ontwikkel jezelf bij Theaterschool Theater&Zo!

Aanmelden

Zora de Leeuw-Smith - info@theaterschooltheaterenzo.nl - 0623916629
Theaters

Verteltheater

Wij maken en spelen voorstellingen. Wij spelen op scholen, kastelen vertelfestivals, in kleine theaters en overal waar het ons schikt.

Aanmelden

verteltheater Netty Gebbing - nettygebbing@kpnplanet.nl - 0481/423083
Musiceren

Harmonie St. Caecilia

Eigentijds, fris, gezellig, actief en natuurlijk swingend muzikaal. Dat is St. Caecilia Gendt: een moderne vereniging voor jong en oud. En alles daartussenin.

De vereniging verzorgt louter concerterende optredens en beschikt over een breed repertoire.

Harmonie St. Caecilia is opgericht in 1936 en bestaat op dit moment uit drie onderdelen:

– Harmonieorkest o.l.v. Olaf Baeke

– A-Slagwerkgroep o.l.v. Casper Traa

– B-Slagwerkgroep o.l.v. Albert van der Heide

De opleiding wordt verzorgd door enthousiaste en gemotiveerde leraren.

Meespelen in het harmonieorkest of slagwerkgroep?

Kom een keer kijken op onze repetitieavonden of neem contact op met ons secretariaat.

Je bent van harte welkom!!

Aanmelden

William Reulink - secretariaat@harmoniegendt.nl - 06-41458824
Theater

Toneelvereniging Marjatta

Toneelvereniging Marjatta uit Huissen heeft een lang verleden wat teruggaat tot 1948, het jaar van de oprichting. 

Sinds 2019 worden jaarlijks de uitvoeringen gehouden in het knusse " Theater Kees" aan het Kampstuk te Huissen.

Onze voorstellingen variëren van blijspel tot drama en zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Op onze website " marjatta.nl " vind u alle info over het doen en laten van onze groep.

In november spelen wij de voorstelling "Voltooid Verleden" van Robbert Jan Proos

Voor alle informatie kijk op www.marjatta.nl

Waar

Kampstuk 23A
Huissen

Aanmelden

Ellen Mulder - info@marjatta.nl
Zingen

Zangeres/zangdocent in Bemmel

Hanneke Engels is een in Bemmel woonachtige zangeres en actrice. Ze studeerde aan de “MusicAllFactory” en vervolgens aan het conservatorium muziektheater te Tilburg. In 2009 studeerde ze af.

In 2010 startte ze haar eerste uitvoerende baan bij de musical Soldaat van Oranje waar ze onder andere te zien was als hofdame Angela.

In 2013 en 2014 was Hanneke te zien als een van de nonnen in de nieuwe hit musical Sister Act. En in 2018 vertolkte ze haar eerste grote rol in de musical De Elephantman. 

Momenteel richt ze zich vooral op haar carrière als zangeres en actrice en is ze ook werkzaam als zangcoach en vormt ze een gelegenheidsduo voor ceremoniële gelegenheden genaamd "Liedjes Uit Liefde" samen met gitarist Pieter Klaassen.

Meer informatie vind u op www.hannekeengels.nl

Aanmelden

Hanneke Engels - info@hannekeengels.nl - 0630356522
Zangkoren

Koor Jekadee

Wie zijn wij

Opgericht in 1969 als Jongerenkoor Doornenburg, zongen we met name in de kerk tijdens eucharistievieringen, vernieuwend in de zogenaamde beatmissen. Eigentijds zijn we gebleven als koor Jekadee. Het aandachtsveld is verschoven naar bekende popliedjes, zowel Nederlands- als anderstalig. De afgelopen jaren hebben we meerdere grootse concerten gegeven, ‘Muziektempel’, ‘Turbulentie’ en ‘Nei-js ien ut durp’ en ’50 tinten Jekadee’. 

Een beeld van de afgelopen 50 jaar krijgt u in de jubileumkrant ‘ 50 tinten Jekadee’. 

We zingen meerstemming, van twee- tot zesstemming met de vier basisstemgroepen alten, bassen, sopranen en tenoren. Het koor wordt ondersteund door een combo bestaand uit een piano, gitaar, basgitaar, drums en 2 saxofoons. De combinatie van het koorzang en de muzikale begeleiding van het combo maakt dat de liedjes in een mooie klank en bijzondere eigen sfeer worden neergezet.

We repeteren iedere vrijdagavond van 20.15 uur tot 22:00 uur in het kerkgebouw van Doornenburg. Repeteren is belangrijk, maar ook de gezelligheid van de 3e helft hoort erbij! Die saamhorigheid en gezelligheid stralen we uit bij onze concerten.

Zie ook: www.Jekadee.nl

Aanmelden

Irma Weijsenfeld - info@jekadee.nl - 0481-424559
Theater

Verteltheater

Wij maken en spelen voorstellingen voor scholen, musea, kastelen, vertelfestivals, exposities en andere mogelijkheden zoals bijeenkomsten van de Zonnebloem..

Waar

Vijzelpad 12
Doornenburg

Aanmelden

Geert Gebbing - stichtingweerklankdoornenburg@gmail.com - 0481423083
Musiceren

Muziekvereniging UDI

UDI is een enthousiaste muziekvereniging met muziekopleiding in Bemmel. UDI is een zittend orkest en verzorgt jaarlijks diverse concerten al dan niet in samenwerking met andere koren, orkesten en vocalisten. In een kerstconcert is de muziek aangepast aan het Kerst thema, terwijl 100% in Concert een veel lichter genre vereist. Afhankelijk van het thema van een concert komen bij UDI vrijwel alle muziek soorten aan bod. Het brede aanbod maakt het voor de muzikanten interessant en leerzaam. Het UDI Orkest repeteert op maandagavond. Op zoek naar muziekles in Bemmel? Dan ben je bij muziekvereniging UDI aan het juiste adres. UDI werkt al jarenlang samen met professionele muziekdocenten die muziekles geven aan jong en oud.  

Ervaren muziekdocenten begeleiden de beginnende leerling en gevorderde muzikanten op hun eigen niveau en in eigen tempo. Muziek maken staat centraal in de muzieklessen, maar er wordt op zijn tijd ook aandacht besteed aan de muziektheorie. Volwassen die muzieklessen willen volgen hoeven geen lid van UDI te zijn.

Zowel kinderen, jongvolwassenen en volwassenen kunnen zich aanmelden voor 3 proeflessen. Het tarief van de lessen verschilt tussen kinderen/jongvolwassenen en volwassenen.

Voor meer informatie: Muziekvereniging UDI. De vereniging voor enthousiaste muzikanten. (muziekvereniging-udi.nl)

Aanmelden

Marleen Kaijen - udisecretaris@gmail.com - 06 42803717
Koren

Gemengd koor Jubilate Gendt

Repertoire 

Ons repertoire is overwegend vierstemmig en heel gevarieerd. 

Religieuze werken en composities van klassieke componisten zoals Mendelssohn, Händel en Haydn ontbreken zeker niet, maar ook moderner, licht repertoire krijgt veel aandacht. 

Zo zingen we bijvoorbeeld mooie bewerkingen van Thank you for the music van Abba, van Only time van de Ierse zangeres Enya en van nummers uit bekende musicals van Andrew Lloyd Webber en Rodgers & Hammerstein.

Bezoek onze vernieuwde website: www.jubilategendt.nl

Aanmelden

Henriette Berns - jubilategendt@gmail.com - 06-12691415
Musiceren

Big Band Bemmel

Opgericht in 1990 heeft Big Band Bemmel als doel om in een goede sfeer met elkaar swingende muziek te maken. We doen dat in een compleet en traditioneel samengestelde bigband met 5 saxen, 4 trompetten, 4 trombones, toetsen, slagwerk, gitaar en bas(gitaar). De band speelt instrumentale nummers en als begeleidingsband van zanger en/of zangeres. Op dit moment zijn dat Petra Hermsen en Marcel Leijser. Maar ook een uitstapje naar Theater De Plaats past bij BBB. In 2016 speelde de band 8 dagen 5 keer per avond een lopend optreden op de Waaldijk bij Doornenburg. In 2016 werd ook het Jubileumconcert georganiseerd in de volledig verbouwde Donatuskerk in Bemmel, nu de Theaterkerk. Voor meer informatie www.bigbandbemmel.nl

Zoom