UIT in Bemmel Markt een succes!

Cultuur
7 september 2022

De UIT in Bemmel Markt op zaterdag 3 september voldeed aan alle verwachtingen zo luidt de algemene opinie. Wat een goede samenwerking tussen de culturele sector, de 5 basisscholen en ondernemersvereniging Beleef Bemmel.

De UIT in Bemmel Markt was de aftrap van de CulTOUR, die nog 4 andere kernen van Lingewaard aandoet, te beginnen in Huissen in oktober. Daarna volgen Gendt, Doornenburg en Angeren. De CulTOUR is mede mogelijk gemaakt door Covid gelden die van de overheid zijn ontvangen. Wethouder Slob opende het evenement om klokslag 13.00 uur.

Maar liefst 14 optredens op De Markt en in de TheaterKerk, 16 Bemmelse kunstenaars die exposeerden in diezelfde TheaterKerk en 25 kunstwerken gemaakt  door leerlingen van alle basisscholen onder leiding van Clink (voorheen De Open Academie), tentoongesteld in evenzovele etalages of winkels. En dan nog een vijftiental informatieve marktkramen/stands waarin verenigingen en stichtingen op cultureel gebied zich konden presenteren.

De belangstelling was groot en de sfeer ontspannen, zowel op De Markt als in de TheaterKerk. Het programma was zeer gevarieerd en voor jong en oud was er wat te beleven.

De UIT in Bemmel Markt werd ‘s avonds afgesloten met een gratis concert in de TheaterKerk van Men in Black, een 10 koppige soul-,funk-,disco- en rockband uit Nijmegen. Door ruim 150 bezoekers werd er gedanst tot in de kleine uurtjes.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

van Ambestraat 1
Bemmel

Contact

Rosanne de Groot
Contactpersoon

Neem contact op met Rosanne:

-8