Nieuwsbrief Het Nieuw Betuws Kamerkoor

Cultuur
22 februari 2022

Een nieuwe zomer, een nieuw geluid

Er staat een nieuw concert op de horizon: het midzomerconcert op zondagmiddag 26 juni. De teleurstelling van het op het laatste moment door coronamaatregelen afgelaste kerstconcert is verwerkt. Er wordt met veel enthousiasme gerepeteerd voor het nieuwe concert. ‘Spirit of harmony inspires us today’ is een tekst uit één van de liederen. Het geeft perfect weer hoe wij als koor ons voelen.

De werktitel is vooralsnog ‘Madrigal of Joy’, naar één van de stukken geschreven door Linda Spevacek. Laat u ook betoveren door het wonderschone ’Northern Lights’ van Ola Gjeilo, een juweel voor het oor (zoals het Noorderlicht dat is voor het oog). En sta met ons stil bij ‘The Discovery of Penicillin’ uit ‘Five days that Changed the World’ van Bob Chilcott. Chilcott schreef dit concert als ode aan de vindingrijkheid van de mens. Wij denken hierbij natuurlijk aan de ontwikkelaars van de corona vaccins.

Het levendige ‘Madrigal’ van Gabriel Fauré kan hier niet onvermeld blijven. Maar er is natuurlijk meer.

 

Misschien wordt het een High Tea concert! Plannen daarvoor zijn in de maak. De uitvoering zal zijn in een voor het koor nieuwe zaal met goede ventilatie en uitstekende voorzieningen.

Belangstelling voor ons koor?

In de lokale pers stond een leuk stukje van één van onze leden. Wij geven dat graag hieronder weer:

Hans de Koning is in 2019 als tenor bij Het Nieuw Betuws Kamerkoor (HNBK) gaan zingen: “Muziek heeft in mijn familie altijd een grote rol gespeeld. Mijn vader is zijn hele leven koorzanger geweest. Ik ben opgegroeid tussen de piano en het orgel, muziek en zingen zit in mijn bloed. Het ontspant me en is daarom een prachtige tegenhanger voor mijn intensieve beroep als ontwerper en bouwer.”

“De prachtige stukken die het koor in de loop van de jaren heeft uitgevoerd en de sfeer in het koor spreken me erg aan. In 2019 had het koor een groot Requiemconcert gepland waar ik meteen aan mee mocht doen, dat was een geweldige ervaring. Het zingen geeft me zoveel voldoening dat ik zanglessen heb genomen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan…”

“Het is heel erg jammer dat we door de corona-perikelen na 2019 geen concerten meer konden geven, maar er gloort weer licht in de duisternis. We gaan een concert voor de zomer voorbereiden! Het programma voor dit concert ziet er prachtig uit.

Houd je van zingen, dan kan ik alleen maar zeggen: meld je aan en zing mee! Vooral bassen, alten en hoge sopranen zijn meer dan welkom”.

Tot zover het krantenberichtje. Wij zouden het natuurlijk fijn vinden als u dit onder de aandacht van mensen zou willen brengen waarvan u weet dat ze er wel eens over denken om me te doen met een koor.

Het Nieuw Betuws Kamerkoor is een gemengd koor dat hoogwaardige koormuziek uit alle tijden en stijlperioden brengt, zowel a capella als met solisten en orkest.

Ga naar www.nieuwbetuwskamerkoor.nl voor meer informatie.

Website

Hebt u onze nieuwe website al bezocht (www.nieuwbetuwskamerkoor.nl)?

 

 

Het Bestuur van Het Nieuw Betuws Kamerkoor.

 

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Adri:

Adri van de Belt
Contactpersoon
-15