Bemmelse Dweildag

Evenement

Op zondag 11 juni raast een orkaan van dweilmuziek, gemaakt door ruim duizend muzikanten in zestig dweilorkesten, over de dweilhoofdstad van Nederland! Duizenden bezoekers genieten voor de 35e keer van optredens op tien podia en van de nieuwe Nederlandse Kampioenen voor Dweilorkesten.

Al jarenlang weten muziekliefhebbers op de 2e zondag van juni hun weg te vinden naar muziekdorp Bemmel. De gezellige sfeer, de diversiteit aan muziek en alle overige activiteiten maken de Bemmelse Dweildag tot een uniek (familie)evenement.

Op zoek naar de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten

Tijdens de Bemmelse Dweildag staan de dweilorkesten uiteraard centraal. Ieder dweilorkest dat meedoet aan de Dweildag krijgt vier keer een kwartier de gelegenheid om zich te presenteren aan het publiek en/of de jury. Dweilorkesten hebben zich aangemeld voor de wedstrijdklasse en de leutklasse.

In de wedstrijdklasse gaan twintig dweilorkesten de strijd met elkaar aan en worden zij door een deskundige jury beoordeeld. Deze jury, bestaande uit professionele juryleden uit het hele land, beoordelen de dweilorkesten op twee criteria: muzikaliteit en show. Het orkest dat de meeste punten behaalt door beide elementen te combineren mag zich de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten noemen.

In de leutklasse spelen orkesten vooral voor hun plezier en voor het aanwezige publiek. Deelnemers aan de leutklasse worden niet beoordeeld door de jury maar maken wel, net als de deelnemers uit de wedstrijdklasse, kans op de ‘Sfeermakers van de dag’-prijs, en daarmee op een optreden op de Zwarte Cross!

Waar, hoe laat?

Tijdens de Dweildag spelen de zestig dweilorkesten op tien podia. Het parcours loopt van het Marktplein, via de Dorpsstraat tot Kasteel de Kinkelenburg. De opening is om 11 uur op het gazon bij Kasteel de Kinkelenburg en het evenement duurt tot 18 uur.

Foodtrucks

Om alle hongerige magen te kunnen vullen, wordt er een foodtruckveld naast de Kinkelenburg gerealiseerd. Op dit veld staan meerdere foodtrucks die samen een breed assortiment aan lekkere snacks bieden: van een goede kop koffie en lekkere broodjes tot verse friet. Terwijl het publiek in het gras geniet van een hapje en een drankje kunnen ze kijken naar de optredens die op het naastgelegen wedstrijdpodium plaatsvinden. De ideale combinatie!

Kinderplein

De Bemmelse Dweildag is een feest voor jong en oud. Terwijl pa en ma een drankje nemen of wat lekkers te eten halen bij één van de foodtrucks of andere kraampjes kunnen de kinderen zich vermaken op het Kinderplein op het Kinkelplein. Zoals altijd wordt er weer geschminkt door onze enthousiaste vrijwilligers, kunnen kinderen hun eigen instrument maken en zijn er leuke nieuwe spelletjes. Nieuw dit jaar is de kinderjury: voor het eerst beslissen kinderen welk orkest zij het leukst vinden en wie de kinderbokaal verdient. Niemand hoeft zich dus ook maar een moment te vervelen!

Climax

Om de 35e Bemmelse Dweildag op spectaculaire wijze af te sluiten verzamelen alle deelnemende dweilorkesten en bezoekers zich om 17.30 uur op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg bij het hoofdpodium. Een DJ zweept het publiek op met feestnummers. Dan volgt de grote climax: welke dweilorkest wordt gekroond tot Nederlands Kampioen Dweilorkesten? 

Meer weten over de Bemmelse Dweildag?

Om volledig op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de 35e Bemmelse Dweildag verwijzen wij je graag door naar onze website: www.dweildag.nl.

Op deze website kun je bijvoorbeeld zien welke dweilorkesten er allemaal naar Bemmel komen en op welke tijden en plaatsen zij spelen. Behalve via onze website kun je ons ook volgen via Facebook (www.facebook.com/bemmelsedweildag) of via Instagram (@bemmelsedweildag).

Jij bent er toch ook bij dit jaar?

  • Datum: zondag 11 juni 2023
  • Tijd: 11.00 – 18.00 uur
  • Locatie: centrum van Bemmel
  • Toegang: gratis
  • Meer informatie: www.dweildag.nl

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Wanneer

Op de Agenda:
Zondag 11 juni 2023 van 11:00-18:00

Meedoen

< meijuli >
juni 2023
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Judith Bosch
6