Finalistentour Cameretten Festival

Optreden

YUNUS AKTAS - SELMA VISSCHER - JOEY & DAVE

De winnaars van het prestigieuze Leids Cabaretfestival 2022 gaan op tour en bezoeken ook de Theaterkerk. Als vervanging van Dolf Jansen die zijn voorstelling heeft geannuleerd.

Gelukkig kon TOP deze finaletour regelen en kunnen we iedereen die een kaartje voor Dolf heeft dit alternatief aanbieden. Daarover heeft iedereen mail gehad. 

De winnaar van het Leids Cabaretfestival is Yunus Aktas. Hij won zowel de jury als de publieksprijs. Zijn mede-finalisten waren Selma Visscher en Joey & Dave. Alle drie treden op met hun eigen performance die ze ook in tijdens het Leids festival hebben laten zien.

Yunus Aktas positioneert zichzelf vakkundig als een nietsnut, die het liefst binnen blijft en alleen bij door vrienden geregelde blind dates pogingen doet een meisje te krijgen. Daarbij maakt hij grappen over zijn Turkse afkomst, homo’s en dikke vrouwen. Zijn kurkdroge, wat staccato manier van spreken, draagt effectief bij aan zijn onderkoelde observaties en gedachten over zijn moeizame omgang met mensen.

Selma Visscher heeft een soort van ongemak dat ze theatraal inzet met een komisch effect. Ze rekt en buigt de tijd, met vragende blikken en vertrokken mond, terwijl het publiek na elke zin wacht of ze de stilte gaat invullen. Als tegenhanger van dit ontregelende optreden zingt ze met kristalheldere stem ragfijne en geestige liedjes, op accordeon begeleid door haar broer.

De broers Joey & Dave spelen een toneelstukje over de plotse dood van hun vader. Het is een gedurfde mengeling van theater en cabaret, met ongevoelige artsen in een hoofdrol, gespeeld rond een doodskist. De jury prees „het gebruik van de kist als personage”, en hun energie en „originele ideeën”.  

Wie

Jongeren
Volwassenen

Wanneer

Op de Agenda:
Zaterdag 25 maart 2023 van 20:30-22:00
< februariapril >
maart 2023
madiwodovrzazo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Over ons


Stichting TOP

Contact

Fred Boersma
Contactpersoon

Neem contact op met Fred:

-11